سیستم پیجینگ - سامانه پیجینگ

سیستم پیجینگ چیست؟

پیجینگ:

ایمنی کارکنان،‌ تجهیزات و تولیدات یک کارخانه یا هر محیط صنعتی دیگر، مسئله ای حیاتی برای صاحبان صنایع محسوب می شود. در این راستا باید راهکارهای مطمئنی برای شناسایی تغییرات و اتفاقات، اعلام هشدار های عمومی و ایجاد ارتباط فوری و امن بین واحد های مختلف محیط های صنعتی مورد استفاده قرار بگیرد.

یکی از قدرتمندترین و بهترین این راهکارها، سیستم های اینترکام و پیجینگ یا سامانه های اعلان و هشدار عمومی(Public Address & General Alarm) می باشد.

سیستم های اینترکام صنعتی در کنار سامانه های مدرن پیجینگ، می توانند در محیط هایی با نویز بالا، آلارم ها و هشدار های صوتی را با کیفیت مناسب و به صورت لحظه ای پخش کنند.

کاربرد پیجینگ در صنایع مختلف

سیستم های اینترکام صنعتی به طور مستقل و یا با همراهی سامانه های پیجینگ، در بسیاری از صنایع،‌ مانند نفت و گاز و پتروشیمی، فولاد و فلزات و معدن، شیمیایی، دارویی و بنادر و … کاربردی حیاتی دارند. در زیر به برخی از ویژگی های لازم برای هر کدام از صنایع یاد شده اشاره خواهیم کرد.

کاربرد پیجینگ در صنایع شیمیایی:

گستردگی سایت های شیمیایی، سطح بالای ریسک های امنیتی ناشی از انفجار و آلودگی، سطح بالای نویز و اختلالات صوتی موجود در این سایت ها باعث شده تا تنها راهکار مطمئن برای ایجاد ارتباطات فوری و امن، سیستم های اینترکام و پیجینگ صنعتی باشد. ارتباط صوتی دوطرفه در مکان های حساس به کمک اینترکام های صنعتی ممکن می شود و سیستم اعلان هشدار نیز با بهره گیری از سیستم های پیجینگ میسر می شوند. بکارگیری سیستم های اعلان و هشدار عمومی، برای محیط های دارای احتمال انفجار بسیار ضروری ست. بنا براین این سامانه ها، باید از سخت افزار های قدرتمند و ضد انفجار بهره ببرند تا در شرایط حساس و بحرانی بتوانند به کار خود ادامه دهند. در صنایع شیمیایی، سیستم های پیجینگ و اینترکام صنعتی در قسمت ها و مناطق با جو خطرناک و همچنین پلنت های هیدروژنی و قسمت های دارای ریسک امنیتی، مورد استفاده قرار می گیرند.

دو ویژگی لازم برای اینترکام های صنعتی مورد استفاده در صنایع شیمیایی:

  • پنل های سخت افزاری که در محیط های خارجی و روباز استفاده می شوند، باید دارای استاندارد 66IP باشند تا در برابر نفوذ آب، ذرات معلق و گرد و خاک ایمن بمانند.
  • پنل های سخت افزاری که در محیط های خارجی و روباز استفاده می شوند، باید دارای آمپلی فایر یکپارچه 25 وات برای محیط های پر سر و صدا باشند.
کاربرد سیستم پیجینگ

کاربرد اینترکام صنعتی و پیجینگ در صنایع فولاد، فلزات و معدن :

این صنایع شامل کارخانه های فولاد، آلومینیوم، سیمان و معادن روباز می شود. محیط های عملیاتی و تولیدی در این صنایع معمولا دارای آلودگی محیطی و سطح بالای دما و سرو صدا می باشند. در این شرایط سخت، سیستم های ساده و مرسوم ارتباطی عموما با اختلال همراه هستند و نمیتوانند ارتباط صوتی پایدار، باکیفیت و بلادرنگ را تضمین کنند. همین مسئله باعث کاربرد گسترده سیستم های اینترکام صنعتی و پیچینگ در این صنایع شده است. معمولا بهترین راهکار ارتباطی در این صنایع، باید بتواند به صورت یکپارچه سیستم اینترکام و پیجینگ را پوشش دهد. این سیستم یکپارچه می تواند حفاظت از جان کارکنان و دارایی های شرکت را با آلارم ها و هشدارهای به موقع حفاظت کند. راهکار پیجینگ باید ارتباط فوری برای اطلاع رسانی های ضروری به مناطق یا منطقه ای خاص را تضمین کند.

ویژگی های لازم برای اینترکام صنعتی در صنایع فولادی و معادن روباز:

پنل های سخت افزاری که در محیط های خارجی و روباز استفاده می شوند، باید دارای استاندارد 66IP باشند تا در برابر نفوذ آب، ذرات معلق و گرد و خاک ایمن بمانند. پنل های سخت افزاری که در محیط های خارجی و روباز استفاده می شوند، باید دارای آمپلی فایر یکپارچه 25 وات برای محیط های پر سر و صدا باشند.

در محیط های داخلی که دارای شرایط محیطی سخت تری می باشند دستگاه های اینترکام صنعتی علاوه بر داشتن دو ویژگی بالا لازم است محفظه محکم با طراحی دو جداره و مقاوم در برابر استرس های شدید باشد. همچنین این دستگاه ها باید توانایی کار در معرض مواد شیمیایی و دمای متغیر (گرما/سرما) را داشته باشند.

ویژگی های پیجینگ و اینترکام صنعتی و کاربردهای آنها در بنادر

کاربرد پیجینگ و اینترکام صنعتی در بنادر:

در بنادر نیز معمولا شرایط محیطی بر روی عملکرد سیستم های ارتباطی تاثیر گذار است. اما سیستم های اینترکام و پیجینگ صنعتی با عواملی چون رطوبت بالا و یا گرد و خاک محیطی و همچنین دماهای متغیر بنادر سازگار می باشند و همین مسئله لزوم استفاده از سیستم اینترکام صنعتی و یکپارچه سازی این سیستم ها با سیستم های ارتباطی بیسیم را نشان می دهد.بنادر معمولا در ورودی و خروجی های بنادر و همچنین در جرثقیل ها، نیاز به ارتباطات صوتی فوری وجود دارد؛ و در عین حال باید صدای اصلی در میان تمام صداهای مزاحم موجود به صورت با کیفیت و قابل تشخیص شنیده شود. اتاق کنترل نیز لازم است به راحتی بتواند با چرثقیل ها و سایر نقاط در ارتباط باشد.

کاربرد پیجینگ و اینترکام صنعتی در صنایع نفت و گاز:

به همان دلایلی که در صنایع شیمیایی اشاره کردیم صنعت نفت و گاز نیز نیاز به سیستم های پیجینگ و اینترکام های صنعتی دارد. از موارد کاربرد سیستم پیجینگ و اینترکام صنعتی در صنایع نفت و گاز می توان به استفاده آنها در استند های نفتی، بخش های اوره، آمونیاک،LNG و خطوط لوله اشاره کرد. کاربرد این سیستم ها به صورت گسترده در دکل های حفاری و سکو های تولید و همچنین پالایشگاه ها و پتروشیمی ها نیز قابل مشاهده می باشد.

 

ویژگی های لازم برای اینترکام صنعتی در صنایع نفت و گاز:

  • پنل های سخت افزاری که در محیط های خارجی و روباز استفا
  • ده می شوند، باید دارای استاندارد 66IP باشند تا در برابر نفوذ آب، ذرات معلق و گرد و خاک ایمن بمانند.
  • پنل های سخت افزاری که در محیط های خارجی و روباز استفاده می شوند، باید دارای آمپلی فایر یکپارچه 25 وات برای محیط های پر سر و صدا باشند.
  • در برخی از محیط های داخلی لازم است تا از دستگاه های ضد انفجار استفاده شود.
سیستم های پیجینگ و یا اعلان عمومی PA مبتنی بر IP از شبکه های مبتنی بر پروتکل اینترنت برای توزیع سیگنال های صوتی و کنترلی بین سیستم های PAGA در سراسر نقاط محیط های استفاده می کنند. به جای یک تقویت کننده مرکزی و یا یک ماتریس مرکزی، می توان سیستم PAGA را در محل نصب توزیع کرد این امر سبب می شود تا طول کابل مورد استفاده برای بلندگوها و چراغ های چشمک زن بسیار کمتر شود و در نتیجه هزینه نصب به شدت کاهش می یابد. در جدول زیر می توانید مقایسه سیستم های پیجینگ و اینترکام صنعتی IP-based را با سیستم های سنتی پیجینگ ببینید.
——————————————————————————————————————————————————————————————-
سیستم های سنتی سیستم های پیجینک IP- based
زون بندی محدودیت دارد انعطاف پذیر، قابل تنظیم، امکان زون بندی برای چندین منطقه
توسعه پذیری نیاز به کابل کشی و اتصال به امپلی فایر مرکزی در هر مکانی تا زمانی که تجهیزات در همان شبکه هستند
هزینه تجهیزات کمتر بیشتر
هزینه نصب بیشتر کمتر

 

 

با مزایایی که یک سیستم پیجینگ یا PAGA مبتنی بر IP فراهم می کند، ما شاهد حرکتی به سمت پذیرش سیستم های مبتنی بر IP بوده ایم. به عنوان مثال، سکوهای نفتی قدیمی‌تر به دنبال جایگزینی سیستم‌های آنالوگ خود با سیستم‌های مبتنی بر شبکه هستند، به‌ویژه اگر قصد ادامه فعالیت یا توسعه داشته باشند.

پروژه های جدید در سراسر صنایع (مانند FPSO ها، پلتفرم ها، OSS ها و RCS ها) نیز سیستم های مبتنی بر شبکه را میطلبند. بنابراین گذار به IP می تواند یک اکوسیستم مخابراتی یکپارچه را  برای صنایه به ارمغان بیاورد.

سامانه های هشدار و پیجینگ | Paging Systems

به روز رسانی و شبکه سازی سیستم های پیجینگ یا PA موجود به روشی آسان

شرکت ها و مؤسسات عمومی اغلب مبالغ قابل توجهی را در سیستم های اعلان عمومی و اتصالات کابلی مربوطه سرمایه گذاری می کنند. هر چند ممکن است با توجیه های مختلف و جهت رفع سریع نیاز سیستم های قدیمی را نصب شده داشته باشد، اما باید به این نکته اشاره کرد که، فناوری با سرعت سرگیجه‌آوری به پیشرفت خود ادامه می‌دهد.

در نتیجه، تقاضای فزاینده ای برای طرح های توسعه ای سیستم و دستبابی به ویژگی ها و عملکردهای جدید وجود دارد. الزامات و نیاز صنعت به سیستم های پیجینک و اینترکام صنعتی نیز به طور مکرر و اساسی تغییر کرده است. سیستم‌های قدیمی موجود اغلب فاقد انعطاف‌پذیری برای انطباق متناسب با محدودیت‌های بودجه معین سازمان ها هستند.

آیا برای سیستم پیجینگ خود به تقویت برق یا به روز رسانی فناوری نیاز دارید؟ اگر چنین است به سادگی میتوانید تقویت کننده ها و واحدهای مرکزی موجود را با تقویت کننده های IP جایگزین کنید. همچنین در برخی موارد سیم‌کشی ها و بلندگوهای موجود را می‌توان برای کاهش هزینه‌های مدرن‌سازی و بروز رسانی مجدداً استفاده کرد. همچنین امکان ادغام بلندگوهای IP با بهره گیری کامل از تمامی ویژگی ها و عملکردهای دنیای تکنولوژی های مدرن و بروز نیز وجود دارد.

چگونه تلفن ها با راه حل های پیجینگ PA ارتباط برقرار می کنند؟

برخی تقویت‌کننده‌های IP دارای قابلیت‌های IoIP (Intercom over IP) و SIP هستند که به آن‌ها اجازه می‌دهد تا در صورت نیاز به راحتی و بدون نقص در سیستم‌های VoIP/SIP-PBX موجود ادغام شوند. این امکان سبب می شود که بتوان عملیات لازم در سیستم های پیجینگ را از طریق تلفن های SIP و همچنین گزینه اضافه کردن PA به سیستم های SIP-PBX موجود فراهم کرد.