
سکوی تبادل محتواهای رسانه ای
سکو یا پلتفرم تبادل محتواهای رسانه ای، بستر کلی انتقال محتوا در مراحل مختلف، شامل ایجاد محتوا تا رسیدن آن به مخاطب است. دراین نوشتار، سکوی تبادل محتوای رادیویی/ تلویزیونی که به منظور انتقال و توزیع محتوای صدا و تصویر است، مورد بررسی قرار می گیرد.
مطابق این شکل و در مرحله نخست، آماده سازی و بارگذاری سیگنال های صدا و تصویر (Media Prime) از نقاط تولید به سمت واحدهای پخش در شبکه های رادیویی/ تلویزیونی انجام می پذیرد. نقاط تولید محتوا، شامل استودیوهای تولید تلویزیونی و رادیویی، استودیو های سیار و یا مراکز ضبط یا انتشار زنده رویدادهای خبری، سیاسی، ورزشی، هنری و غیره می باشد. انتقال محتوا در این مرحله، از نوع “توزیع ویژه سیگنال” یا اصطلاحاٌ “هم بخشی” (Contribution) است. این نوع از فرایند توزیع محتوا، بین قسمتهای مختلف سازمان و یا شبکه های رادیویی/ تلویزیونی اعم از تولید، ویرایش، تدوین و آرشیو باید به گونه ای باشد که سیگنال محتوا پس از گردش های متعدد دارای خصوصیات و ویژگی های استاندارد باشد. بنابراین، سیگنال ها و محتواهای رسانه ای، تا حد امکان باید به صورت فشرده نشده بین قسمتهای مختلف عملیاتی، انتقال یافته و توزیع شود. سیگنال های صدا به صورت تک کاناله و چند کاناله و سیگنالهای تصویر با وضوح مختلف SD ,HD ,3G ,4K و 8K قابل تولید می باشند، لذا در صورت وجود محدودیت های فنی، باید مطابق با روش مناسب، این سیگنال ها را قبل از توزیع، فشرده سازی نمود. در فرایند توزیع ویژه، فشرده سازی سیگنال نباید تاخیر محسوس و افت کیفی بصری در محتوا ایجاد کند. از طرف دیگر، افت طبیعی کیفیت در سیگنال های فشرده شده که ناشی از فرایندهای آشکارسازی، ضبط، ویرایش و … ایجاد می شود باید بسیار ناچیز و در حد استانداردهای تولید و پخش محتوا باشد.
نتیجه گیری
سکو های تبادل محتوای رسانه ای، روند توزیع و انتقال محتوای صدا و تصویر را از مرحله تولید تا دریافت توسط مخاطب را از دیدگاه تخصصی و نسبت به شرایط کیفی و کمی سیگنال با تفکیک توزیع ویژه، توزیع اصلی و توزیع فرعی آن، مشخص می سازند. در هرکدام از مراحل توزیع سیگنال های صدا و تصویر و طبق پردازش های صورت گرفته بر روی آن ها، با وضعیت های مختلفی ازقبیل بارگذاری محتوا، دریافت محتوا، گردش سیگنال، شکل گیری محتوا و در نهایت دریافت شکل های مختلف سیگنال ها مواجه می باشیم.