
زیرساخت حرفه ای برای کنترل و مدیریت منابع و مقاصد سیگنال های صدا و تصویر
در یک مجموعه تلویزیونی، به منظور مدیریت سیگنال های ورودی و خروجی و متناسب سازی آنها با استاندارد های فنی و محتوایی آن مجموعه، بخش مهمی تحت عنوان نودال
یا CSR (Central Control Room) مورد نیاز است که نقش مرجع دسترسی و استاندارد سازی سیگنال ها را بر عهده دارد. در نودال کلیه سیگنال های ورودی پس از همسان سازی از لحاظ فرمت، سطح سیگنال و نوع آن وارد پچ پنل های ارتباطی می شوند و به کمک کارت های توزیع کننده(دیستریبیوتر صدا و تصویر) به مسیر های مدنظر هدایت می شوند. همچنین سیگنال های نهایی خروجی جهت ارسال به فرستنده ها، در نودال مورد بررسی، استاندارد سازی و تایید کیفیت قرار می گیرند.

مسیرهای توزیع سیگنال در نودال
سیگنال ویدئو پس از تقسیم توسط دیستریبیتورها به مسیرهای مختلفی هدایت می گردد:
- اولین مسیر سیگنال ورودی مانیتورینگ می باشد. در قسمت مانیتورینگ نودال، سیستم مالتی ویوئر جهت نمایش تصاویر ورودی و اعلام سطح سیگنال صدا مورد بهره برداری قرار می گیرد. مولتی ویوئر درحقیقت سیگنالهای ورودی را جهت نمایش بر روی یک یا چندین مانیتور بزرگ بصورت پنجره های کوچکتر آماده می نماید.
خروجی مالتی ویوئرمی تواند با کابل HDMI و یا HD SDI در دسترس باشد، همچنین در مالتی ویوئر صمیم، اپلیکیشنی تحت ویندوز برای طراحی Layout وجود دارد که براحتی می توان چیدمان تصاویر داخلی را تغییر داد. - مسیر دومی که در نودال برای سیگنال ویدئو پیش بینی می شود ماتریس و یا مجموعه سوئیچرها می باشد که جهت برقراری ارتباطات بین ورودی ها و خروجی ها مورد استفاده قرار میگیرد. به کمک ماتریس های صدا و تصویر می توان یک سیگنال را به چند استودیو، اتاق ادیت، سرور و یا فرستنده های مختلف فرستاد.
یکی دیگر از کاربردهای ماتریس، سوئیچ منابع جهت تکنیکال مانیتورینگ می باشد. در این قسمت با به کار گیری دی امبدر، صدا و تصویر جدا شده و سیگنال های تصویر به یک مانیتور حرفه ای تصویر و سیگنال های صدا نیز به یک سیستم مانیتورینگ حرفه ای صدا
می روند تا بهره برداران از صحت سیگنالهای ورودی و یا خروجی آگاه شوند.
سیگنالهای ورودی به نودال شامل خروجی های استودیوها نیز می شود که توسط ماتریس به کراس کانورترهای خروجی منتقل شده و امکان تغییر فرمت، تغییر محل قرارگیری سیگنال صدای امبد شده در بین 16 کانال خروجی صدا (Audio Shuffler) و تاخیر زمانی صدا نسبت به ویدئو (Delayer) را به بهره برداران می دهد.

تبدیل کننده فرمت صدا و تصویر
مبدل های فرمت تصویر به عنوان حلقه ارتباطی بین اجزای مختلف در زنجیرهی تولید قرار میگیرند.
با استفاده از این محصولات میتوان سیگنالهای با کیفیت SD/HD/3G را به یکدیگر تبدیل نمود و همچنین پارامتر های صوت و تصویر را بسته به نیاز تغییر داد.

توزیع کننده های صدا و تصویر
زمانی که نیاز به اتصـال یک سیگنال تصویر یا صدا به چندین دسـتگاه باشـد، از توزیـعکـنندههــا اسـتفاده میشــــــود. توزیــع کــننده یا هـمان دیســـتریبـیوتر عــلاوه بر توزیــع سـیگنال ورودی بر روی چـــندیـن پـــورت خــروجی، سـیگـنال را تقـویـت، تـلـفات را جـبران و جـیتـر آن را حذف میکند.

ماتریس های صدا و تصویر
روتـر صدا و تصویــر برای مسـیردهی سریع و دلخواه سـیگـنال های ورودی به پورت های خـروجـی اسـتفاده میشـود. شـرکـت صمیم انــواع روتـرهای تـصـویـر و صدای آنـالـوگ و دیـجـیتـال را بـا ظرفیت های مختلــف و با پشـتیبـانی از آخـــرین اسـتانداردهـــای جـهـانـی در ســبد محـصــــولات خـود ارائـه میکـند.

کنترل پنل ها
کنترل پنل به منظور پیکربندی ماتریس های صدا و تصویر توسط کاربر مورد استفاده قرار می گیرد
این کنترل پنل ها در دو مدل یک یونیت و دو یونیت توسط شرکت صمیم عرضه می شوند که با توجه به تعداد ورودی خروجی ها و مدل ماتریس به کار رفته باید انتخاب شوند.

امبدر و دی امبدر
سیگنال های تصویر SDI قابلیت انتقال چندین کانال صدا را فراهم می کنند؛ کارت های امبدر به منظور تلفیق صدای ورودی آنالوگ یا دیجیتال در سیگنال SDI و کارت های دی امبدر جهت استخراج صدا از سیگنال SDI مورد استفاده قرار می گیرند.

مالتی ویوئر
سامانه مالتی ویوئر صمیم یـک پردازشگر مالتی ایمیج حــرفـهای و مـاژولار سـیگنال ویــدیوی دیجیـتال محسوب می شود. این دسـتگاه ابزاری پیـشرفته برای مانیـتورینـگ ســیگنـال دیجـیـتال 3G/HD/SD-SDI در اســتودیــوهـا و مـراکز مانیتورینگ می باشد.
