سرویس OTT (Over The Top) چیست؟

سرویس OTT چیست؟

سرویس OTT (کوتاه شده عبارت Over The Top) یکی از پر استفاده ترین سرویس های دنیای بی انتهای چندرسانه‌ایست که کاربردهای گوناگونی برای آن تعریف شده است. این سرویس شیوه جدیدی از پخش محتوا بر بستر اینترنت را ارائه کرده است.  همچنین کیفیت و سطح محتواهای عرضه شده در OTT بالاتر و متفاوت تر از محتوای رسانه های کلاسیکی مانند تلویزیون می‌باشد.

مطرح ترین سرویس های OTT

از مشهور ترین و محبوبترین OTT ها می توان به دیزنی پلاس، هولو، نتفلیکس، اپل تی وی پلاس، HBO و آمازون پرایم ویدئو اشاره کرد.

بررسی درآمد سرویس OTT

با توجه به روند رو به رشدی که OTT تا به امروز طی کرده، انتظار می رود که درآمد حاصل از آن تا سال 2026 به بیش از 210 میلیارد دلار برسد.  بیش از 50 درصد درآمد OTT مربوط به تبلیغات ویدئویی و بیش از 40 درصد آن نیز مربوط به اشتراک ویدئوهای درخواستی خواهد بود. نتفلیکس در سال 2021، حدود 30 درصد از درآمد اشتراک OTT در امریکا را به خود اختصاص داده است.

همچنین دیزنی و یوتیوب به ترتیب حدود 26 و 13 درصد از درامد اشتراک OTT امریکا را به خود اختصاص داده اند. پیش بینی ها حاکی از این است که ارزش بازار OTT تا سال 2027 به بیشتر از یک تریلیون دلار خواهد رسید. درامد OTT در ایران در سال 2021، عددی معادل 285 میلیون دلار بوده است. درحالی که این عدد در امریکا بیش از 75 هزارمیلیون دلار و در چین بیش از 32 هزار میلیون دلار بوده است.

سرویس OTT چیست؟ | Over The Top

تبلیغات در سرویس OTT به چه نحو است؟

در سه ماهه اول سال 2021، میزان نمایش آگهی در بین محتواهای پخش شده، به نسبت سه ماهه قبلی، 13 درصد رشد داشته و این به معنی درامد روزافزون در این حوزه است.  حتی پیش بینی شده که درامد تبلیغات ویدئویی OTT به رقمی در حدود 120 میلیارد دلار تا سال 2023 برسد. پاندمی کرونا موجب افزایش بی سابقه استفاده مخاطبین از سرویس های OTT شد. به طوری که میزان جستجوی کاربران در موتورهای جستجو در خصوص این سرویس ها  به حدود 5.3 برابر بیشتر نسبت به دوران پیش از شیوع و همه گیری کووید 19 رسیده و این امر از دیگر دلایل افزایش قیمت و حجم تبلیغات در سرویس های OTT بوده است.

ott

بازار OTT بر اساس نوع پلتفرم

تا سال 2027 گوشی های هوشمند بیشترین سهم را در حوزه OTT به خود اختصاص خواهند داد و تلویزیون های هوشمند نیز جایگاه دوم را در اختیار خواهند گرفت. پس از آنها لپ تاپ، دسکتاپ، تبلت، کنسول های بازی و ستاپ باکس ها در رده های بعدی جای خواهند گرفت.

ott

چالش های پیش روی سرویس OTT

رقابت تنگاتنگی که در بین ارائه دهندگان وجود دارد، تنوع و گسترش روز افزون محتوا و همچنین بالا رفتن میزان تقاضا برای این نوع سرویس ها، از چالش های پیش روی ارائه دهندگان به شمار می روند. چالش های مذکور می توانند سرعت رشد این سرویس ها افزایش دهند. با توجه به زندگی در عصر سرعت، بدیهیست سرویس هایی که نتوانند بر این چالش ها غلبه کنند، از بازار کنار رفته و جای خود را به سرویس های به روز تری می دهند که توانایی تولید محتوای مورد پسند مخاطبین را با کیفیت و سرعت بالا داشته باشند.
قابل ذکر است این سرویس ها در گذشته با چالش هایی رو برو بوده اند که امروزه دیگر وجود نداشته ورفع آنها موجب رشد سریع سرویس های OTT شده است.  دسترسی همگانی به اینترنت، بالارفتن پهنای باند افزایش درامد سرانه جمعیت و آسان شدن دسترسی به این سرویس ها موجب رفع چالش های مذکور بوده است.

…. در صورت داشتن سوالات متداول در این زمینه میتوانید با مهندسین ما در گروه صمیم در ارتباط باشید ….