دریافت امواج ماهوارهای بر بستر IP
مزایای استفاده از امواج ماهوارهای بر بستر IP
بینیاز از تغییر زیرساخت، تنها با استفاده از یک مبدل
در این مقاله قصد داریم تا موضوع دریافت امواج ماهوارهای بر بستر IP را بررسی کنیم. تا قبل از ظهور تکنولوژیهای دیجیتال، همه برنامههای تلویزیونی و رادیویی با استفاده از فناوری آنالوگ تولید و پخش میشدند. با گذشت زمان و توسعه روشهای پردازش سیگنال دیجیتال در صنعت رسانه و برودکست، استانداردی تحت عنوان DVB جهت پخش زنده شبکههای تلویزیونی و رادیویی مورد استفاده قرار گرفت.
این استاندارد که به معنای پخش ویدیوی دیجیتال یا Digital Video Broadcasting میباشد، در دو نوع پخش زمینی DVB-T/T2 و ماهوارهای DVB-S/S2 توسعه داده شده است. در پخش زمینی، سیگنالها از طریق آنتن فرستندههای تلویزیونی ارسال میشوند؛ حال آنکه در پخش ماهوارهای امواج از طریق ماهوارههای موجود در فضا ارسال میشوند. به منظور دریافت سیگنال با استفاده از این استانداردها، باید از گیرندههای دیجیتال (Receiver) و یا تلویزیونهای با قابلیت دریافت و پردازش سیگنال دیجیتال استفاده نمود.
در مکانهایی مانند بیمارستانها، هتلها، سازمانهای دولتی و خصوصی که تعداد کاربرانشان زیاد است، فراهم کردن این تعداد تلویزیون و تجهیزات جانبی آن، امری پرهزینه و زمانبر است. از طرفی، عدم دریافت شبکههای ماهوارهای و زمینی در برخی مناطق و همچنین مدیریت دشوار کاربران و کانالها از جمله مشکلاتی است که کسب و کارهای مذکور با آنها مواجه میشوند.
……. پیشنهاد ویژه صمیم: خواندن مقاله تأثیر بستر IP در وضعیت اقتصادی صنعت برودکست …….
راهکار لازم: انتقال سیگنال بر بستر شبکه
راهکار لازم جهت رفع این گونه مشکلات، انتقال سیگنال بر بستر شبکه است. در این روش نیازی به تغییر زیرساخت و هزینههای اضافی نیست و تنها با استفاده از یک مبدل سیگنال DVB به IP، تلویزیونهای اینترنتی IPTV راهاندازی خواهند شد. در این حالت امکان دریافت تمام کانالهای تلویزیونی زمینی و ماهوارهای با استانداردهای DVB-T/T2 و DVB-S/S2 فراهم میشود. از طرفی، قابلیت دریافت صدا و تصویر از دوربینهای مبتنی بر IP و دوربینهای معمولی نیز وجود دارد.
از مزایای این روش میتوان به قابلیت مدیریت دسترسی کاربران به کانالها، پخش زنده تلویزیونی بدون تاخیر، بهرهوری از آرشیو شبکههای زنده رادیویی و تلویزیونی، پشتیبانی از انواع استریمها و کدکهای مختلف صوتی و تصویری اشاره کرد. علاوه براین، دراین روش میتوان یک دستگاه ستاپباکس را به جای استفاده همزمان از دو دستگاه گیرنده دیجیتالی و ماهوارهای به کار گرفت.
……… خواندن مقاله ای مفید درباره اینترکام صنعتی و سیستم پیجینگ مبتنی بر IP ………
امروزه در حوزه رسانه و برودکست دریافت امواج ماهوارهای بر بستر IP از اهمیت بالایی برخوردار است؛ چرا که برای اهداف مختلفی مانند تهیه آرشیو و ضبط مدیریت شده کانالهای تلویزیونی و رادیویی، پخش شبکههای رادیو و تلویزیون تحت شبکه اینترنت یا اینترانت و حتی ارسال برنامههای مختلف به مقاصد گوناگون نیاز به انتقال کانالها بر روی شبکهIP میباشد و به طور کلی، استفاده از بستر IP و اصلاح روشهای سنتی پخش و استفاده بهینه از فناوری موجب کاهش هزینهها و سهولت در مدیریت و کنترل دادهها خواهد شد.
تولیدات گروه مهندسی صمیم
گروه مهندسی صمیم، به عنوان یکی از شرکتهای پیشرو در صنعت رسانه محصولات متنوعی را با رویکرد تبدیل سیگنالهای DVB به IP ارائه نموده است. این محصولات قابلیت دریافت سیگنالهای زمینی و ماهوارهای و ارسال آن به شبکه را دارا میباشد. همچنین قادر است کانالهای چندبرنامهای MPTS را از طریق ورودی شبکه دریافت و به صورت کانالهای تک برنامهای SPTS به شبکه انتقال دهد. سرور مورد نظر دارای واسط کاربری تحت وب میباشد که امکان دسترسی به سرور از هر مکانی را برای کاربر فراهم میآورد. بنابراین مدیریت کانالهای دریافتی و ارسالی به راحتی صورت میپذیرد.
از ویژگیهای سختافزاری محصول دریافت امواج ماهوارهای بر بستر IP میتوان به ماژولار بودن و امکان اضافه کردن کارتهای ورودی اشاره کرد. پشتیبانی از چند فرکانس به صورت همزمان، دریافت ورودیهای DVB-S/S2 ، DVB-T/T2 و کانالهای چندبرنامه تحت شبکه (MPTS over IP) و پشتیبانی از DiSEqC Switch نیز از سایر قابلیتهای این محصولات میباشد.
علاوه بر این، امکان دریافت و کدگشایی کانالهای رمز شده، استخراج EPG، جستجوی کانالهای DVB-T/T2 و DVB-S/S2 ، پشتیبانی از خروجیهای Multicast و Unicast با پروتکل UDP و ارسال کانالهای چندصدایی و یا یک صدای خاص از قابلیتهای شاخص نرمافزاری هستند که در این محصولات فراهم آمده است.