تکنولوژی سخت افزاری | اینجا صمیم; همراه با تیم طراحی سخت افزار
آشنایی با تکنولوژی سخت افزاری
در این مقاله قصد داریم تا شما را با تکنولوژی سخت افزاری آشنا نموده و تیم طراحی گروه صمیم را معرفی کنیم. امروزه تکنولوژی به شکلی غیرقابل انکار در حال پیشرفت بوده و صنایع گوناگون برای جا نماندن از این قافله، باید سرعت رشد خود را به میزان قابل توجهی افزایش دهند. قاعدتا صنعت برودکست نیز از این قاعده مستثنی نبوده و فناوری به کار رفته در محصولات و خدمات این حوزه با سرعت شگرفی در حال توسعه می باشد.
گروه مهندسی صمیم به عنوان بزرگترین شرکت ایرانی فعال در این صنعت، همگام شدن با تغییرات روز دنیا را به عنوان استراتژی اصلی خود در نظر گرفته است. به همین منظور تیم سخت افزاری صمیم که از نخبگان صنعت برودکست به شمار می روند، همواره در تلاشند تا با مطالعه تغییرات روز این صنعت، محصولاتی درخور توجه و هم تراز با نمونه های باکیفیت خارجی طراحی و تولید نمایند. در این مقاله با گوشه ای از فناوری به کار رفته در محصولات سخت افزاری این شرکت آشنا خواهید شد.
فناوری به کار رفته در محصولات سخت افزاری صمیم
در قسمت طراحی سخت افزار شرکت صمیم، با توجه به نیاز های روز، نوآوری های جدیدی صورت گرفته تا کارت های این شرکت نه تنها همگام با تکنولوژی شرکت های مطرح بین المللی، در حال توسعه باشند بلکه با ایده های جدید متخصصین برجسته کشور می توان آینده ای درخشان برای این صنعت در ایران متصور بود.
در کارت های جدید شرکت صمیم که به زودی وارد بازار خواهند شد از حافظه های DDR4 استفاده شده. این نوع حافظه ها با سرعتی بین GB/s1.6 تا GB/s 3.2 کار می کنند. شرکت صمیم از حداکثر سرعت ممکن این نوع حافظه در کارت های جدید خود استفاده بهره می برد. وجود این نوع حافظه ها در کنار آی سی FPGA که جوابگوی نیاز های جدید بوده و بیشتر از 1100 پایه دارد و همچنین طراحی برد جهت کار در فرکانس های بالا و قرار دادن بیش از 1500 قطعه بروی کارت های جدید شرکت صمیم با همان ابعاد قدیمی، نشان از توان فنی متخصصین واحد سخت افزار صمیم دارد.
در این کارت ها از ماژول های پاور خاص با قابلیت جریان کشی بیشتر استفاده شده است. این برد ها به صورت 16 لایه طراحی شده اند تا هم باعث خنک کردن راحت تر قطعات شوند و هم عبور جریان در کارت را بهبود بخشند.
حساسیت کار در این واحد بسیار بالا می باشد و جهت اطمینان از عملکرد کارت در شرایط مختلف، در ابتدا شبیه سازی های متنوعی انجام شده و پس از تولید نمونه اولیه نیز تست های متنوعی بروی کارت صورت می پذیرد. از جمله شبیه سازی هایی که در این واحد جهت تصحیح طراحی برد استفاده می شود میتوان به شبیه سازی توان، شبیه سازی سیگنال، شبیه سازی میزان جریان کشی و شبیه سازی دمایی اشاره کرد.
شبیه سازی پاور
در واحد تکنولوژی سخت افزاری شرکت صمیم رایانه از نرم افزار های پر قدرت شبیه سازی پاور استفاده می گردد. با این روش اطمینان حاصل میشود که طول ترک ها و جایگاه قطعات به نحوی تعیین شوند تا حداقل افت ولتاژ در مسیر سیگنال ورودی را داشته باشیم و تامین ولتاژ مناسب برای آی سی ها به درستی صورت گیرد. نمونه ای از این مدل شبیه سازی را در شکل زیر می بینید.
شبیه سازی سیگنال
می دانیم در الکترونیک دیجیتال و در فرکانس های بالا، نیاز است سیگنال ها به صورت همزمان به مقصد تعیین شده برسند. همچنین حفظ کیفیت سیگنالها در انتقال داده از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است که این امر در عبور سیگنال های 4K اهمیت بالاتری نیز پیدا می کند. شبیه سازی سیگنال به طراحان کمک می کند تا با استفاده از تکنیک های پیشرفته در طراحی برد از رسیدن همزمان سیگنال ها با کمترین میزان اتلاف و نویز، اطمینان حاصل شود.
شبیه سازی جریان
در این مرحله با احتساب جریان کشی قطعات موجود در مدار و شبیه سازی امپدانس با توجه به طراحی انجام شده اصلاحاتی بروی مدار انجام می گردد. همچنین میزان جریان کشی Via ها در این مرحله چک شده تا جریان کشی آن بیش از توان قابل تحمل Via نباشد.
شبیه سازی دمایی
با توجه به تعدد قطعاتی که باید بر روی هر یک از برد ها وجود داشته باشد، نحوه قرار گیری این قطعات می بایست به گونه ای باشد که دمای یک نقطه از مدار، بیش از حد زیاد نشود. چرا که این اتفاق، اختلال کارکرد مدار را در پی خواهد داشت. بنابراین نیاز است تا پیش از طراحی برد، آزمایشی با نام شبیه سازی دمایی بر روی آن انجام گردد. در این شبیه سازی مشخص می شود که هر نوع چینش قطعات بر روی برد، چگونه دما را بر روی مدار توزیع می کند. با این کار معایب چینش مذکور مشخص شده و طراح می تواند بهترین نوع قرارگیری قطعات بر روی مدار را تشخیص داده و آن را پیاده سازی نماید.
وجود SFP+ و QSFP+ در کارت های جدید شرکت صمیم که به زودی وارد بازار خواهند شد و همچنین مواردی که در ابتدای مقاله به آنها اشاره شد، سبب شده تا این شرکت جهت داشتن کمترین افت در طول مسیر، از متریال بخصوصی در طراحی بردهای جدید خود استفاده نماید.