تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری
تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری چگونه است؟
به نظر می رسد این روزها همه چیز به سمت فضای ابری در حال حرکت است: موسیقی، عکس، فیلم، ذخیره سازی فایل ها و همچنین تجزیه و تحلیل داده ها. علاوه بر این، بسیاری از شرکت های حوزه رسانه از فضای ابری به طور فعال برای کمک و سرعت بخشیدن به روند تولید ویدئوهای خود استفاده می کنند. بیایید نگاهی دقیق تر به مزایای تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری داشته باشیم.
اولا، وقتی موضوع تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری را مطرح می کنیم، در واقع ما در مورد ایجاد تغییرات در فایل های ویدیویی و سایر فرآیندهای تولید ویدئو صحبت می کنیم که به طور بالقوه می تواند توسط پردازش و ظرفیتهای محاسباتی فضای ابری کنترل شود. بیایید به 6 نمونه ویژه از نحوه استفاده از “تولید ویدیو مبتنی بر فضای ابری” توسط سازندگان محتوای ویدیویی نگاهی بیندازیم:
نحوه استفاده از تولید ویدیو مبتنی بر فضای ابری
1) Ingestion
به فرآیند ضبط، انتقال و ذخیره ویدئو در فضای مجازی و همچنین در دسترس قرار دادن آن برای دانلود و ایجاد تغییرات، اطلاق می شود. سیستم های ingestion مبتنی بر فضای ابری می توانند به صورت خودکار به روند ایجاد، سازماندهی و پیگیری وضعیت فایل های ویدیویی شما کمک کنند. یک سیستم فایل مبتنی بر فضای ابریِ سازمان یافته و در دسترس، بخشی جدایی ناپذیر از یک جریان کاری موثر است.
وقتی افرادی از سراسر جهان در حال کار بر روی یک پروژه واحد هستند، داشتن همه فایل ها که به طور صحیح فهرست و کدگذاری شده و همچنین به درستی به فایل های منبع مرتبط یا لینک شده باشند، بسیار حائز اهمیت است.
2) همکاری
فضای ابری بستر مناسبی جهت همکاری های خلاقانه است. به جای جست و جو در میان صدها ایمیل طولانی و گیج کننده، ابزارهای همکاری و تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری امکان بررسی، ارائه نظر و تأیید را به صورتی ساده فراهم می نمایند. از این رو ابزارهایی مانند Aframe و Frame.io در بین سازندگان بسیار محبوب شده اند. این بسترها موجب سهولت روند ارسال هر نوع محتوا (شامل فایل های ویدیویی و صوتی، عناوین، انتقال صدا روی اسناد و سایر موارد) و دریافت بازخورد نسبت به آن می گردند.
همچنین این برنامه های مبتنی بر فضای ابری دارای عملکردی هستند که به ویرایشگر امکان اعمال یادداشت های ویژه ای را بر روی ویدیو ارائه می نمایند. علاوه بر نظرات عمومی، ویرایشگر حتی می تواند فریم های ویدیویی جداگانه را متوقف نموده و نظر خود را ارائه دهد. این نوع برنامه های “review and approval” می توانند روند کاری تولید ویدیو را در یک تیم از راه دور به طرز چشمگیری بهبود بخشند.
آنها همچنین اغلب با ابزارهای خلاقانه ای از جمله Adobe Premiere و Final Cut Pro تلفیق شده تا بتوانند استخراج و بارگذاری فایل های پروکسی را سادهتر نمایند. کاربران فعال در یک پروژه معمولا با فایل های پروکسی کار میکنند (برخلاف فایل های منبع اصلی با وضوح بالا)، که بسیار کوچکتر هستند و ایجاد تغییرات در آنها در فضای ابری راحت تر است.
3) ویرایش ویدئو
با وجود این واقعیت که بسیاری از سرویس ها به طور فعال در حال انتقال به فضای ابری هستند، سرعت نرم افزار پیشرفته ویرایش ویدیو جهت مطابقت با این شرایط بسیار کند می باشد. دلیل این امر هزینه بالای آن است؛ راه اندازی سرورهای ویژه و ماشین های مجازی که به اندازه کافی قدرتمند باشند تا بتوانند از راه دور کارهای زیادی را انجام دهند، بسیار پر هزینه است (به خصوص برای شرکت های کوچکتر).
ویرایشگران ویدئو بیشتر، از ماشین های محلی برای اجرای برنامه هایی مانند Adobe Premiere ، After Effects و Final Cut Pro جهت اجرای انیمیشن های سنگین، درجه بندی رنگ و chroma-key استفاده میکنند.
شرکت Adobe در حال کار بر روی سرویس Anywhere خود است، که اساسا پلتفرمیست که امکان همکاری از راه دور در تمام سرویس های Adobe Creative Cloud، از جمله Adobe Premiere و تمام ویژگی های اصلی آن را فراهم می نماید. و میتواند تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری را بهبود ببخشد.
این سرویس به دلیل هزینههای سرور و نیاز به صدور مجوز، تنها برای شرکت های بزرگ ارائه می شود. با این وجود، چندین ابزار عالی برای ویرایش ویدئو مبتنی بر فضای ابری وجود دارد که چندان پیشرفته نبوده و امکانات کمتری را ارائه می نماید که از جمله آنها می توان به AV Studio اشاره کرد.
این ابزار امکان ترکیب چندین فایل ویدئویی، ترکیب و طرح بندی تصویر در تصویر، ویرایشهای پایه ای جهت حذف و اصلاح ابتدا و انتهای ویدئوها و همچنین اصلاح رنگ پایه ای را فراهم می نماید. در حال حاضر، استفاده از ویرایشگرهای ویدئویی مبتنی بر فضای ابری برای تولید ویدئوهایی که دربردارنده فرایندهای تجملی پس از تولید می باشند بسیار مناسب است.
4) رندرهای نهایی و محاسبات
روش دیگر تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری، مهار کردن قدرت پردازش صدها ماشین از راه دور است. ماشین های مجازی (VMs) رایانههای قدرتمندی هستند که در اتاق های سرور ارائه دهندگان خدمات ابری قرار دارند و می توانید از این رایانههای از راه دور برای انجام رندرهای نهایی و رمزگذاری ویدئویی با پردازنده های سنگین استفاده کنید. با توجه به این امر که شما در حال استفاده از یک ماشین مجازی از راه دور هستید، لازم نیست که کامپیوتر شخصی شما بسیار قدرتمند باشد.
شما می توانید با رایانه خود در هر کجای دنیا باشید، از راه دور به این سرورها متصل شوید و اجازه دهید پردازنده مبتنی بر فضای ابری تمامی پردازشهای سنگین را انجام دهد. امکان استفادهی از راه دور از چنین دستگاههایی برای کنترل همه این محاسبات، می تواند سبب کاهش فشار بر روی پردازنده رایانه شما شده و یا سبب صرفهجویی در هزینههای سخت افزاریتان گردد.
5) توزیع و استریم دادهها
توزیع و استریم دادهها احتمالا دو جنبه تولید ویدیوی مبتنی بر فضای ابری است. CDN ها (شبکه های دریافت محتوا) از نظر جغرافیایی بهینه شده اند تا براحتی در دسترس بوده و عملکرد بالایی را فراهم نمایند. همچنین کدگذاری ویدئوها می تواند مبتنی بر فضای ابری باشد. سرویس هایی مانند Streambox، در واقع Cloud Encoder مخصوص خود را ارائه می نمایند که یک سرویس تحت وب است که می تواند ویدیوی HD را ضبط، منتقل، ذخیره، فشرده و پخش نماید. EasyLive یکی دیگر از نرم افزارهای کدگذاری آنلاین بوده که رابط کاربری آن بسیار شبیه به نرم افزار پخش سنتی است.
6) ذخیره سازی و بایگانی اطلاعات در فضای ابری
امروزه استفاده از سرویس هایی مانند Google Drive و Apple iCloud برای ذخیره و به اشتراک گذاری اسناد و عکس های افراد به فرایندی رایج تبدیل شده است. به همین ترتیب، فضای ذخیره سازی ابری جهت ذخیره و بایگانی فایل های بزرگ ویدیویی استفاده می شود.
ذخیره سازی فایل ها با یک سرویس مبتنی بر فضای ابری قابل اعتماد یک روش مقرون به صرفه و مناسب برای نگهداری فایل های پشتیبان از اطلاعات می باشد و به راحتی در هر مکان و در هر زمان در دسترس است.
……. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه میتوانید با مهندسان ما در گروه صمیم در ارتباط باشید …….