اتاق فرمان صنعت برودکست
آشنایی با اتاق فرمان صنعت برودکست
در صنعت برودکست معمولا هر استودیو حداقل نیاز به یک اتاق کنترل یا اتاق فرمان داشته که تجهیزات مورد استفاده برای جمع آوری تمام سیگنال های صوتی و تصویری و امکان پردازش و ادغام آنها را در یک سیگنال ترکیبی پخش یا ضبط شده فراهم می نماید. سوئیچرهای تصویر و یا به عبارتی میزهای میکسر تصویر، قلب تپنده تمام استودیوهای تولید محتوای زنده هستند که در کنار دیگر تجهیزات استودیو نظیر میز میکسر صدا، مالتی ویور تصویر، دستگاه های ضبط و پخش ویدیو، تولیدکننده جلوه های گرافیکی و سایر تجهیزات در این بخش قرار می گیرند. سیگنال خروجی همه دوربین ها و میکروفون های مختلف در اینجا به میز میکسر تصویر و میکسرهای صوتی منتقل شده و امکان افزودن جلوه های بصری و صوتی مختلفی را فراهم می نماید.
اتاق فرمان نیاز هر برودکستی
مهندسین، تکنسین ها، تولیدکنندگان، منشی صحنه، اپراتورها، کارگردان و عوامل دیگری نیز در این بخش حضور داشته و از ضبط و پخش زنده سیگنال های با کیفیت و همچنین کنترل آن در طول اجرا اطمینان حاصل می کنند. اتاق فرمان صنعت برودکست باید به گونه ای طراحی شود که در آن عایق بودن صدا و کیفیت تولید آن بشکل دقیقی لحاظ شده باشد. چرا که در این نقطه تصمیمات نهایی در راستای چگونگی محتوای ضبط شده و آماده پخش اتخاذ می گردد.
در بعضی از تجهیزات صوتی (معمولاً میکسرهای صدا)، خروجی اتاق کنترل و کنترل های مرتبط با سطح صدا و کنترل سیگنال های ترکیبی وجود دارد که در آن مجموعه خاصی از بلندگوهای بسیار دقیق نیز تعبیه شده تا تولیدکنندگان و مهندسان قادر به شنیدن مرجع واقعی سیگنال های صوتی ضبط شده و میکس شده باشند. همچنین ممکن است تجهیزات خاص و ویژه ای به این مجموعه مطابق نیاز، اضافه گردد.
اتاق فرمان صنعت برودکست یا اتاق رژی
نام دیگر اتاق فرمان صنعت برودکست یا اتاق کنترل، اتاق رژی است. همانطور که در نقشه ساده شده زیر قابل مشاهده است بین استودیو و اتاق رژی معمولا یک پنجره شیشه ای قرار داشته که گوینده یا مجری از طریق آن با اتاق رژی در ارتباط بوده و می تواند علائمی را حین اجرای برنامه از آنها دریافت نماید. در این اتاق به صورت لحظه ای تصمیم گیری شده تا چه برنامه ای برای مثال یک سریال، فیلم سینمایی، اطلاعیه ها و اخبار و… روی فرستنده منتقل شود که میتواند مطابق روال یک کنداکتور یا جدول زمان بندی برنامه ها باشد که هر یک از محتواها در یک زمان بندی مخصوص خود و به موقع روی آنتن بروند.
تفاوت اتاق رژی در فرآیند تولید و پخش صنعت رسانه
در فرایند تولید در صنعت رسانه نیز یک اتاق رژی وجود دارد مشابه با رژی قسمت پخش بوده و تنها تفاوت آن ارسال صدا و تصویر سوئیچ شده به واحد ضبط است. در حالی که در رژی پخش، محتواها به سمت فرستنده ارسال میشوند.
کارگردان فنی در پشت میز میکسر تصویر قرارگرفته و امکان انتخاب سیگنال های دریافتی از سایر دستگاه ها مانند دوربین، ویدئو و… را داشته و می تواند دو تصویر از دو منبع متفاوت را با یکدیگر ترکیب کرده و با قرار دادن افکت هایی بر روی تصویر آنها را نمایش دهد. صدابردار یا مسئول فنی بخش صدا نیز در پشت میز صدا قرار می گیرد. صدا از منابع مختلف وارد این میز شده و با هماهنگی با سایر افراد صدای مورد نظر را پخش می نماید. پس از آن نیز می تواند افکت های صوتی را اعمال نموده و سبب ارسال همزمان صدا و تصویر به فرستنده گردد.
برای مثال محو کردن صدای پایانی یک برنامه و الحاق به برنامه جدید با هماهنگی افراد صورت می گیرد. اعلام پایان برنامه و یا شروع برنامه توسط منشی صحنه اعلام می شود که سبب ایجاد هماهنگی بین افراد می گردد که برای مثال اپراتور مربوطه محتوا را اجرا نموده و کارگردان فنی از طریق فعال نمودن سوئیچ مربوطه، محتوای مورد نظر را برای فرستنده ارسال می نماید.
شرکت صمیم پیشرو در زمینه تجهیزات استودیویی
شرکت دانش بنیان صمیم با بیش از دو دهه فعالیت در زمینه تجهیزات استودیویی و همکاری با صنایع برودکست داخلی و بین المللی همواره در سطح دانش جهانی فعالیت داشته و هم تراز با رقبای بین المللی خود فعالیت مینماید و محصولات متعددی را در این راستا ارائه نموده است.